Płyty warstwowe
Płyty warstwowe w budownictwie

Budownictwo i architektura : Louvre Abu Dhabi Museum / Ateliers Jean Nouvel

Posted in Uncategorized  by admin
May 30th, 2018

Dzięki uprzejmości Ateliers Jean Nouvel Muzeum Louvre Abu Dhabi, zaprojektowane przez Atelier Jean Nouvel, ma na celu stworzenie przyjaznego świata, który łączy światła i cienie, a także mieniące się i spokojne miejsca w pogodnej atmosferze.
Jego celem jest przynależność do swojego kraju, do jego historii, do geografii, unikanie albo nudnego tłumaczenia tej rzeczywistości, albo pleonazmu oznaczającego znudzenie i konwencję.
Ma również na celu podkreślenie fascynacji wywołanej rzadkimi spotkaniami.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Każdy klimat lubi wyjątki.
Cieplej, gdy jest zimno, chłodniej w tropikach.
Mężczyźni mają złą odporność na szoki termiczne, podobnie jak dzieła sztuki.
Na Louvre Abu Dhabi Museum miały wpływ takie podstawowe obserwacje.
Jest dość nietypowe, aby znaleźć zbudowany w morzu archipelag; jeszcze rzadziej widać, że jest chroniony parasolem zalanym deszczem świateł.
Dzięki uprzejmości Atelier Jean Nouvel Nie jest oczywiste, że można dostać się do muzeum łodzią lub znaleźć pontony, aby dotrzeć do niego pieszo od wybrzeża, zanim zostaniemy powitani jak oczekiwany gość, który chce zobaczyć wyjątkowe kolekcje, aby zapoznać się z książkami w kuszącym świecie.
księgarniach lub na dłużej i ciesz się herbatkami, kawą i lokalną gastronomią.
Jest to zarówno spokojne, jak i złożone miejsce, które wyraźnie wyróżnia się w serii muzeów, które podkreślają swoje różnice i autentyczność.
Dzięki uprzejmości Ateliers Jean Nouvel Projekt opiera się na jednym z głównych symboli arabskiej architektury: kopule.
Ale tutaj jest to nowoczesna propozycja uwidoczniona przez oczywistą lukę z tradycją.
Kopuła jest podwójna i płaska o średnicy 180 metrów, oferując idealną świetlistą geometrię wywierconą w bardziej przypadkowym materiale, który tworzy cień przerywany promieniami słońca.
Świeci w słońcu w Abu Zabi.
Nocą chroniony krajobraz zamienia się w przystań światła pod kopułą z gwiazdami.
Dzięki uprzejmości Atelier Jean Nouvel Louvre Abu Dhabi staje się ostatecznym celem miejskiej promenady, ogrodu na wybrzeżu i nowego schronienia.
Schronienie światła w ciągu dnia, estetycznie przyjmuje w nocy swoją funkcję sanktuarium dla najcenniejszych dzieł sztuki.
Dzięki uprzejmości Ateliers Jean Nouvel Architekci: Ateliers Jean Nouvel Lokalizacja: Abu Dhabi, Zjednoczone Emiraty Arabskie Tekst: Jean Nouvel
[podobne: beton na ścianę, obróbka strumieniowo ścierna, agencja statystów ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: agencja statystów beton na ścianę obróbka strumieniowo ścierna